/ 2. Recept: Bakning /

Recept: Filmjölksbröd

Hej!
 
Finns det någon godare doft än nybakt bröd? Ibland har man däremot inte tid att vänta på all jäsning som krävs så man struntar istället i det och slänger i den där torra limpan i vagnen när man handlar istället och som är så torr att man kan slå ihjäl folk med den efter två dagar. Har man lite bråttom och inte vill vänta på jäsningen (eller man helt enkelt inte har jäst hemma) så är detta bröd perfekt, filmjölken gör även att det blir väldigt saftigt.
 
 
 Filmjölksbröd
1st

5 dl filmjölk
4 dl rågsikt (går att byta ut)
3 dl vetemjöl (går att byta ut)
dl havregryn (går att byta ut)
2 msk ljus sirap
2 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1dl russin (går att byta ut)
1dl solroskärnor (går att byta ut)

Blanda ihop allt till en gröt och kleta ut jämt i en smord brödform eller forma till ca 12 bullar (halvera då gräddningstiden), själv använde jag en form som rymmer drygt 2 L och skar dem sen i fyrkanter. Grädda mitt i ugnen på 175C i 50min.
 
 
/Lina