/ 2. Recept: Bakning /

Recept: Morotsbullar

Morotsbullar
24 st
 
5 dl vatten
50 gram jäst
2 msk olja
1 tsk salt
1 msk socker
7 dl vetemjöl
6 dl grahamsmjöl
3 dl rivna morötter, ca 3 st

Gör så här
1. Blanda ihop alla ingredienser och låt jäsa i 40 min.
2. Jäs i ca 40 min eller tills degen dubblats i storlek.
3. Dela upp degen i 24 delar och forma till bullar och låt jäsa i 30 min.
4. Pensla ev. med ett ägg och strö på solrosfrö, vallmofrö, havregryn eller liknande.
5. Grädda i ugnen i 10 min på 250 graders värme.
 
 
 
  
 
 
 
/Lina
Kommentarer (0)
baka / bröd / bullar / frukost / mat / morot / morotsbullar / nyttigt / recept
/ Fotografier /

Fotobok

Hej!

Funderar på att fixa en fotobok, vet ni vad det är? Man designar en egen, personlig fotobok med upp till 120 sidor på internet med sina egna foton och sen får man den tryckt och färdig hem precis som man vill ha den. Hade varit perfekt för mig som vill kunna ha med mig mina foton på utställningar som en sorts portfolio. Jag kan ju inte ha alla foton som tavlor direkt ;), hade tagit lite för stor plats, så då är det perfekt att ha med sig en fotobok så eventuella kunder kan få se andra foton jag fotograferat.
Just nu har jag alla framkallade löst liggandes här hemma, men vem orkar sitta och sätta in så många kort i ett album om man inte är otroligt pysslig och har en ängels tålamod? Då är det mycket enklare (och det ger ju även ett mycket mer professionellt resultat) att göra det via datorn.
Samtidigt är det ju även väldigt roligt att sitta och leka i programmet och låta fantasin få flöda om hur den ska se ut, det finns ju knappt några gränser på hur den kan se ut!
 

 
 
/Lina
/ 3. Mat /

Nattmacka

Hej!

Nu har jag precis ätit en morotsbulle med leverpastej, majonäs och egenodlad smörgåskrasse och druckit ett stort glas Oboy. Allt för att försöka få i mig lite extra kalorier.. Min doktor har stenkoll på min vikt nu nämligen och jag måste gå upp för jag har gått ner 20kg på ett år :( väger 27kg nu bara och lyckas inte riktigt att gå upp hur mycket jag än äter. Förklarar mer imorgon... Då får ni även receptet på de goda morotsbullarna jag bakade idag :).

Nu ska vi skutta i säng här hemma.