/ 1. Recept / 2. Recept: Bakning /

Recept: Yoghurtbröd

Hej!

Hösten för mig innebär vackra färger, kyla, rosiga kinder och mysiga kvällar med tända ljus, värmande drycker och soppor samt underbara dofter både inne och ute. Igår lagade jag en jättegod linssoppa med smak av curry och till det bakade jag ett yoghurtbröd.

Brödet är enkelt att göra och det går snabbt med tanke på att det är ett bröd som inte ska jäsa.
 

 
Yoghurtbröd

3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl ljus sirap
3 dl yoghurt 3 %
smör till formen

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser.
2. Rör i sirap och yoghurt. (Det ska bli en kletig smet så tillsätt eventuellt 1 extra matsked yoghurt)
3. Klicka smeten i en smord 1 1/2 liters brödform.
4. Dekorera eventuellt med havregryn.
5. Grädda i 150 grader i 1 timme.

Det här brödet kommer jag absolut att göra många gånger framöver! För oss som inte har någon diskmaskin är detta också så otroligt smidigt, näst intill ingen disk. Kan inte bli bättre!

/Lina

#1 / / Jennys Matblogg:





Låter riktigt gott med yougurtbröd! :-)



/ Jenny

#2 / / Erica:

Gott!!



Tack för det receptet!!

Perfekt till soppa:)