/
1. Recept /
2. Recept: Bakning /
Recept: Chokladtårta
Här kommer en fantastiskt god chokladtårta / chokladkaka för alla er chokladälskare. Gjorde den nu i helgen, en tugga och sen var man i chokladhimlen!
Chokladtårta
ca 12 bitar
3,5 dl vetemjöl
4 dl socker
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker
4 ägg
2 msk ljus sirap
175 g mjukt smör eller margarin
Glasyr 1:
1 dl grädde
150 g mörk blockchoklad
Glasyr 2:
25g vit choklad
Gör så här:
1. Blanda mjöl, socker, kakao, vaniljsocker, ägg, sirap och smöret till en jämn smet.
2. Häll upp smeten i en smord och ströbröad form, gärna med avtagbara kanter.
3. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter
4. Låt kakan svalna.
Glasyr 1:
1. Hacka chokladen.
2. Koka upp grädden och ta den från plattan.
3. Häll den hackade chokladen i grädden så att den smälter.
4. Bred chokladglasyren över kakan.
5. Låt chokladtårtan stelna ordentligt.
Glasyr 2:
1. Hacka chokladen
2. Smält över ett vattenbad
3. Häll chokladen i en plaståse och gör ett litet hål
4. Spritsa den vita chokladen över kakan och låt stelna
/Lina