/ Fotografier /

Höstfint

Hej!

Nu tycker jag absolut att det är dags för ett nytt inlägg här, har inte blivit så mycket av varken mat eller baknings-varan den här veckan. Men kan ju ändå ta och bjuda på en vacker höstbild från min balkong.

 
Mörklila ljung och vit ljung i en trälåda med handtag samt en stor pumpa i bakgrunden.  Köpte det för någon vecka sedan nere på torget och det piffar upp väldigt fint en just nu annars tråkig balkong.

Lådan har jag tänkt ha i köket sedan för att ställa färska kryddor i.

Nu hoppas jag att ni får en jättebra lördag, ikväll står det varm smörgåstårta på menyn, men först så är det Tindra som ska få en lekdag med både motion, bus och bad!

/Lina

 

/ 1. Recept / 2. Recept: Bakning /

Recept: En vanlig jävla kaka

Hej!

En vanlig jävla kaka

1 ägghelvete
1 dl sur kakao
så lite smör som möjligt
socker
ingen jävla mandel iaf
2 dl bakpulver
1 pkt fula russin
1,5 dl allerginötter

fyllning:
1 dl tradigt vaniljsocker
1 melon eller nåt
sprit

Gör så här:
Häll nästan allt i en bunkjävel och kör med elvispen i en kvart. Grädda direkt i skålen. Skit i att smöra och bröa. Kakhelvetet fastnar ändå. Dunka ut skiten på matbordet om du kan.
Garnera med krossad melon och sprit. Det spelar ändå ingen roll...så skit i det föresten!! Släng ut matbordet genom fönstret. Drick upp spriten!!!

/Lina
/ / 1. Recept /

Recept: Köttbullar / Biffar

Hej!

Ibland är det verkligen ingenting som slår vanlig hederlig husmanskost. Idag kände jag att det var en sån dag, sagt och gjort, upp med färs och lingon från frysen och ställde mig och gjorde biffar med potatismos och rårörda lingon. Att laga mat till sig själv känns ofta onödigt, men det är faktiskt värt det, de biffarna jag gjorde idag kommer räcka i tre dagar, minst. Så förhoppningsvis kan jag frysa in någon portion också. Kanon att ha i frysen så det bara är tillbehören som saknas.
 

 
Köttbullar / Biffar
4 port

400 g färs
½ lök
4msk ströbröd
1.5 dl vatten
salt
peppar

Gör så här:
1. Blanda ströbröd, vatten, salt och peppar i en bunke och låt svälla en stund
2. Riv löken
3. Blanda i färsen och löken i bunken
4. Blöt händerna och rulla köttbullar eller forma till lagom stora biffar
5. Stek först på hög värme så dem får en fin färg, sänk sedan så de blir genomstekta

/Lina